aavikkoshotti

Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuisi vaeltaa aavikolla ainoastaan hiekan ympäröimänä? Jos matkabudjetti ei anna periksi tällaiselle elämysmatkalle, niin ratkaisun tarjoaa Google, joka on tällä kertaa lisännyt Street View -palveluunsa näkymiä Liwan aavikolta.

Kuvat taltioi tietysti kamelin selkään lastattu Trekker-kameraviritelmä. Tällä tavalla otokset saatiin napattua säilyttäen aavikon tunnelma ja aiheuttamatta vahinkoa ympäristölle. Kuvissa esiintyy pelkän hiekan lisäksi myös Arabian niemimaan suurin keidas, eli Liwan keidas. Kyllähän tuota hiekkaa näyttää riittävän silmänkantamattomaan asti.

Hienoa kuvien lisäksi on myös se, miten tällainen matkailu onnistuu nykyään kotoonta tietokoneelta käsin, jolloin voi janon yllättäessä vain kipaista jääkaapilla. Aika näyttää, mitä Googlen Street View -tiimi sitten keksii taltioida tietokonematkailijoiden iloksi seuraavaksi.

Lähde

Tästä linkistä pääset aavikolle!

Edellinen artikkeliItse rakenneltu ”konekivääri” tykittää paperilennokkeja
Seuraava artikkeliDisney kehittelee luonnollisemmin liikkuvia robotteja