Markkinoilla on paljon erilaisia selvitymispaketteja niin maailmanlopun kuin ihan vain luontoon eksymisen varalta. VSSL Outdoor Utility Tools pakkaa kätevään muotoon mahdollisesti jopa eksyneen tai loukkaantuneen matkailijan elämän pelastavia vekottimia.

Härveli koostuu suurehkon taskulampun kokoisesta alumiiniputkilosta, jonka sisältä löytyy pikkuisia purnukoita täynnä selvitytymismateriaalia. Tulppana putkelle toimii tietty LED-valaisin. Laitteen sisältä taas löytyy kynttilä, partaterä, vedenpuhdistustabletteja, vaijerisaha, pilli, vedenkestäviä tulitikkuja, ongenkoukku siimoineen, peili, Kevlar-köyttä, polun merkitsemiseen sopivia nastoja, tölkinavaaja, kompassi sekä todella pieni ensiapusetti. Lisäksi tarjolla on vaihtoehtoisia malleja, joissa sisältö on korvattu suuremmalla ensiapusetillä tai tilapäisellä katoksella.

Tuote itsessään on suunniteltu ja koottu Kanadassa, mutta osia siihen on kerätty muun muassa Irlannista, Intiasta, Meksikosta ja tietenkin Kiinasta. Vekotin on tällä hetkellä keräämässä Kickstarter-rahoitusta ja täydellisen setin ennakkotilaus onnistuu halvimmillaan noin 60 euron hintaan. Toimitusten on tarkoitus alkaa ensi vuoden helmikuussa.

Lähde

Kickstarter-sivu

Edellinen artikkeliMicrosoft kehitti älykkäämmän version kosketuskynästä
Seuraava artikkeliTinyScreen – Pikkuruinen näyttö mahdollistaa vaikkapa oman älykellon rakentamisen