Päivän toinenkin artikkeli liittyy Microsoft Research -nimisen laitoksen kehittelemiin vimpaimiin. Kyseessä on systeemi, joka ottaa uudella tavalla huomioon käden asennon, jolla kosketuskynästä pidetään kiinni.

Systeemi perustuu, kynän sisällä olevaan, käyttäjän otteen tunnistavaan sensoriin sekä kosketuksia tunnistavaan tablettiin. Järjestelmä helpottaa tabletilla piirtämistä, sillä sen avulla esimerkiksi käden laskemista piirtoalustalle ei lasketa kynän painallukseksi. Näin tabletin päällä voi leputtaa kättään kesken piirtelyn ja suunnitella uusia viivoja ilmaan samaan tapaan kuin normaalinkin paperin yllä.

Piirtokäden huomiotta jättämisestä huolimatta systeemi osaa silti tunnistaa toisella kädellä tehtävät liikkeet, joten esimerkiksi kuvaan zoomaaminen onnistuu joka tilanteessa. Tämän lisäksi esimerkiksi kynää sivuttain pidettäessä ja näyttöä kerran näpäytettäessä esiin saa valikot, joista voi vaihtaa siveltimen tyyliä. Tämä järjestelmä helpottaa varmasti digitaalista piirtämistä yhdessä päivän toisen esitellyn tekniikan kanssa, mutta pystyvätkö nämä systeemit vielä syrjäyttämään perinteisen kynän ja paperin?

Lähde (Video)

Edellinen artikkeliFlexSense – Läpinäkyvä kalvo yhdistää todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden
Seuraava artikkeliVSSL Outdoor Utility Tools on selviytymispaketti putkilossa