sony_kaiutin

Jo pitkään moni on valittanut matkapuhelimensa kaiuttimista musiikkia kuuntelevista ihmisistä. Eräänlaiseksi ratkaisuksi onkin kehitetty lukuisia erilaisia matkakaiuttimia, joiden hintahaitari on useamman sadan euron luokkaa. Tällä kertaa hilavitkutin.com:n testeihin päätyi Sonyn SRS-X7-kaiutin, joka sijoittuu korkeimpaan hintaluokkaan.

Itselläni ei ollut aiemmin juurikaan kokemusta näistä hintavammista matkakaiuttimista, joten arvio tästä vekottimesta saattaa myös ottaa hieman vaikutteita tästä. Suomessa euron alle 300 maksava kautin todellakin kuulostaa enemmän oikealta kaiuttimelta kuin vain suurelta matkasoittimelta. Äänen toistosta vastaakin kaksi 8W elementtiä ja yksi 16W subwoofer. Näiden avulla myös basso toistuu yllättävänkin hyvin ja vekotin pärjäsi jopa juhlien äänenlähteenä, kunhan vain muu taustamöly pysyi vielä alle 10 ihmisen tasolla.

Matkapuhelimen tai muun kannettavan soittimen saa paritettua kaiuttimen kanssa Bluetoothin tai NFC-teknologian avulla ja musiikki liikkuu myös tarvittaessa Wifi:n tai 3,5mm kaapelin kautta. Kaiuttimen saa ladattua mukana tulevalla muuntajalla ja vaikka akkukestoksi on luvattu ainoastaan noin 6 tuntia, riittää se hyvin yhden illan käyttöön. Yhteenvetona voisin todeta, että kyseessä on pätevä vekotin, joskin lähes 300 euron hinnalla tällekin laitteelle löytyy varmasti kovia haastajia.

Tuotteen internetsivut

Edellinen artikkeliZubits on jälleen uusi yritys muuttaa kengät nauhattomiksi
Seuraava artikkeliThe Solar Hybrid on lumilauta, joka lataa matkapuhelimen laskettelun lomassa