Erilaiset radiolähettimet ja -vastaanottimet ovat kutistuneet melkoisesti muutamien vuosien aikana. Tämän ansiosta on sitten mahdollista kehittää yhä pienempiä radio-ohjattavia leluja, mutta toki tekniikan pieneneminen on mahdollistanut myös esimerkiksi erilaisten elektronisten implanttien kehittämisen. Stanfordin yliopistossa on nyt onnistuttu luomaan ainoastaan muutaman millimetrin kokoinen radiolähetin ja -vastaanotin, joka ei tarvitse edes omaa virtalähdettä.

Toki muurahaisen kokoluokkaa oleva härveli ei toimi aivan ilman sähkövirtaa, mutta se on niin energiatehokas, että toimintaan riittää laitetta kohti suunnatut sähkömagneettiset aallot. Tehokkuudesta kertoo se, että yksi AAA-paristo riittäisi vekottimen virtalähteeksi 100 vuoden ajaksi. Insinööri Amin Arbabianin kehittämä piiri kykenee laskemaan, lähettämään sekä välittämään erilaisia RF-signaaleja. Erityisen kiinnostavan laitteesta tekee se, että sen valmistaminen on verrattain halpaa, koska vekotin ei käytä kalliita materiaaleja.

Piiri on tällä hetkellä vielä vahvasti kehityksen alla, mutta välillä sitä alkaa miettiä, että kuinka pieniä radiolähettimiä sitten 20 vuoden päästä onkaan olemassa.

Lähde

Edellinen artikkeliLEGO-palikoista väsätty robotti esittelee yksinkertaisia animaatioita
Seuraava artikkeliSeatylock tarjoaa jälleen yhden uuden tavan lukita polkupyörä