https://www.youtube.com/watch?v=J9vVWo3afnI

Tällaisissa yhdestä kuvasta muodostuvissa animaatioissa ei sinänsä ole mitään uutta, sillä yhden esimerkin löytää vaikkapa Tiedekeskus Heurekasta. Törmäsin kuitenkin YouTubessa tällaiseen lyhyehköön videoon, jossa LEGO-robotti sujahtelee kuvien läpi animoiden niitä ja ajattelin, että kyseinen pätkä on lyhyen esittelyn arvoinen.

Systeemihän perustuu siihen, että jokaisesta kuvasta löytyy 6 kuvakehystä, joista osittain läpinäkyvä suodin esittää yhden kerrallaan. Peräkkäisessä järjestyksessä kehykset sitten muodostavat lyhyitä animaatioita. Pohjakuvat ja suotimet ovat kaikkien saatavilla, joten animaatioita pääsee halutessaan pyörittelemään myös itse. Sinänsä hauskaa, miten tällainen vanhanaikainen viritelmä voi vielä viehättää nykypäivänäkin.

Videon tekijältä(Pixelmaniac) löytyy myös lukuisia muita erilaisia esimerkiksi opetuskäyttöön soveltuvia pätkiä muun muassa ruohon kasvusta ja kuuman sekä kylmän veden sekoittumisesta.

Lähde (Video)

Edellinen artikkeliOptiikalla toteutettu Goldbergin kone on kiinnostavaa katseltavaa
Seuraava artikkeliStanfordin yliopiston insinööri kehitti muurahaisen kokoisen RF-piirin