Hiljattain otsikoissa on ollut täällä hilavitkutin.com:ssakin lukuisia erilaisia ns. pehmeärunkoisia robotteja. Parhaat ideat näidenkin kehittämiseen löytyy usein luonnosta ja niin on myös tällä kertaa MIT:n kehittämän lonkerorobotin kanssa.

Härveli on 3D-tulostettu silikonista jopa sitä eteenpäin työntäviä ”lihaksia” myöten. Vekotin liikkuu aiempien MIT:n viritelmien tapaan paineilman avulla. Vaikka robotti saattaakin yllä olevan videon perusteella vaikuttaa kömpelöltä ja alkukantaiselta niin ainakin sen kehittäjätiimi uskoo, että tulevaisuudessa pehmeärunkoiset robotit tulevat pärjäämään ihmisen rakentamassa ympäristössä paljon paremmin kuin vankkarakenteiset versiot.

Hauska nähdä, hyppääkö kehitys sitten jatkossa suoraan tällaisiin pehmeisiin runkoihin. Jos näin käy, niin tulevaisuuden taistelurobotit saattavat ainakin näyttää hieman inhimillisemmiltä.

Lähde

Edellinen artikkeliTulostimellakin voi nyt pelata Doomia
Seuraava artikkeliKauko-ohjattava lennokki kuljetti quadkopteria kuljettavan quadkopteria kuljettavan quadkopterin ilmaan