doomprinter

Doom on yksi maailman varmasti tunnetuimpia tietokonepelejä. Kyse on siis vuonna 1993 julkaistusta FPS-pelistä, jossa tarkoituksena on listiä erilaisia mutantteja mahdollisimman tehokkaasti. Ikonisen maineensa myötä kyseistä peliä on sitten portattu aina mitä arkipäiväisimmille laitteille heti resurssien sen salliessa. Tällä kertaa peli on onnistuttu saamaan pyörimään Canonin tulostimella.

Printterithän sisältävät nykyään ties minkälaisia internet-ominaisuuksia ja värinäyttöjä, joten oli vain ajan kysymys, milloin joku päätti toteuttaa tällaisenkin porttauksen. Pohjalla pyörii siis Canon PIXMA -tulostin, jonka internetpalvelussa olleiden tietoturva-aukkojen avulla väkertelijät onnistuivat ajamaan omaa koodia tulostimessa. Näin tuttu Doom-peli saatiin rullaamaan jälleen kerran uudella laitteella.

Canon aikoo kuitenkin korjata aukon mahdollisimman pian, joten oma tulostin kannattaa halutessaan muuttaa pelikoneeksi mahdollisimman pikimmiten. Vaikka se on varmasti kaikille selvää, niin sanotaan nyt vielä loppuun, että tällainen virittely varmasti aiheuttaa ongelmia tulostimen muissa toiminnoissa!

Lähde

Lisätietoa projektista

Edellinen artikkeliSponsoroitu video: Hiusvaha vastaan säärivaha, kumpi voittaa?
Seuraava artikkeliMIT:n uusi pehmeärunkoinen robotti ottaa mallia mustekalan lonkeroista