Otsikossa ei tosiaankaan ole virhettä, vaan näin on nyt tehty. Kauko-ohjattavista lentohärveleistä erilaisia videoita askarteleva Flite Test -niminen ryhmä päätti testata yhden purkkapalan kuljettamista vastaanottajalle mahdollisimman monimutkaista kautta. Näin ollen syntyi idea Kraken-lennokista, joka kuljettaa Electrohub-quadkopteria, joka kuljettaa QAV250 Lumenier-quadkopteria, joka kuljettaa Proto X -quadkopteria, joka kuljettaa lopulta purkkapalan perille.

Aivan mutkitta suoritus ei sujunut, sillä pohjalla olleeseen lennokkiin tuli muun muassa asentaa lisäakku, jotta koko viritelmä saatiin ensin edes ilmaan. Loppujen lopuksi suoritus kuitenkin onnistui loistavasti. Tietty tällainen toimitusmekanismi ei ole haastamassa perinteisiä menetelmiä, mutta se on jälleen kerran loistava esimerkki siitä, että mielikuvitus ei ole ainakaan lopussa maailmasta.

Lähde

Edellinen artikkeliMIT:n uusi pehmeärunkoinen robotti ottaa mallia mustekalan lonkeroista
Seuraava artikkeliOptiikalla toteutettu Goldbergin kone on kiinnostavaa katseltavaa