Kiinassa kokeillaan omaa kaistaa matkapuhelinaddikteille

chinalane

Satuin kesällä käväisemään Japanissa. Siellä matkapuhelimen käyttäminen kävellessä katsotaan välillä pahaksi asiaksi, mutta tästä huolimatta moni näpräsi kännykkäänsä tauotta. Kiinassa on ilmeisesti samankaltainen ongelma ja nyt kyseisessä maassa kokeillaankin puoliksi jaettua jalkakäytävää, joka tarjoaa matkapuhelinten käyttäjille oman kaistaleen.

Idea on siinä, että puhelintaan tiukasti tuijottavat ihmiset eivät törmäisi normaalisti lantusteleviin kansalaisiin. Ensimmäinen puolitettu kävelytie maalattiin Chongqingin kaupungissa sijaitsevalle Foreigner Street -nimiselle kadulle. Kaupunki on yksi maan viidestä suurimmasta, joten testikäyttäjistä ei ainakaan pitäisi tulla pulaa.

Idea ei ole kuitenkaan täysin uusi, sillä National Geographic maalasi heinäkuussa vastaavanlaisen kävelytien testatakseen sen vaikutusta ihmisiin. Tuloshan oli lopulta se,  että matkapuhelintaan jatkuvasti käyttävät henkilöt eivät edes huomanneet maahan raapustettuja merkintöjä, mikä tavallaan tuhosi idean alkuunsa. Saas nähdä, pystyvätkö kiinalaiset parempaan multitaskaukseen, vai kaatuuko kokeilu siellä samaan ongelmaan.

Lähde