Yliopistojen lukuvuodet on saatu nyt polkaistua käyntiin täällä Suomessakin. Sen sijaan maapallon toisella puolella, Uuden Etelä-Walesin yliopistossa, muutama opiskelija päätti väsätä uudenlaisen tavan siirtyä suoraan kampusalueelta luennoille.

Yhdeksän laitoksen opiskelijaa kehitti Xbox-ohjaimella kontrolloitavan sohvan, joka liikkuu eri suuntiin neljän erillisen moottorin avustuksella. Tarvittavat laskutoimet hoitaa Raspberry Pi. Idea lähti tietotekniikkaa opiskelevan Steph McArthurin sekä sähkötekniikkaa opiskelevan Will Andrewin ajatuksista. Rahoituksessa apuun tulivat myös kyseisten miesten oppilaitokset.

Systeemin rakentamiseen sekä konfiguroimiseen kului yksi vuosi. Sohvan kehittäneet opiskelijat suunnittelivat myös pyörillä liikkuvan jääkaapin väsäämistä. Tällaiset projektit ovat hyvä esimerkki siitä, että kyllä yliopistossakin voi pitää hauskaa opiskelun ohella. Pyörillä liikkuvat sohvat eivät välttämättä mullista liikennettä, mutta kyllä tuollaisella vekottimella tekisi mieli itsekin huristella.

Lähde

Edellinen artikkeliGooglen uusi teknlogia tunnistaa lukuisia kohteita kuvista
Seuraava artikkeliElastinen robotti etenee lumessa, vedessä ja tulessa