Venyvistä materiaaleista valmistetut robotit ovat olleet hiljattain useiden erilaisten tekniikkajulkaisujen otsikoissa. Tietty elastinen rakenne mahdollistaa toimintoja, joihin jäykkärunkoiset robotit eivät pysty, mutta samalla joudutaan ottamaan muutama askel taaksepäin esimerkiksi etenemisnopeuden suhteen. Nyt esittelyssä oleva ”nelijalkainen” robotti ei välttämättä ole mikään nopein yksilö, mutta se kykenee tästä huolimatta vaikuttaviin suorituksiin.

Harvardin ja Cornellin yliopiston tutkijoiden kehittämä laite ottaa mallia maassa matelevista ötököistä. Se selviää niin lumesta vedestä kuin myös lyhyestä kosketuksesta tulen kanssa. Tämän lisäksi, elastisen rakenteen ansiosta, robotin yli voi ajaa osittain vaikkapa autolla ja se pystyy silti jatkamaan etenemistään. Härveli pystyy kuljettamaan mukanaan noin 8kg lastin. Tällä hetkellä robotti on kuitenkin vasta kehitysasteella ja sen akku kestää nykyisellään ainoastaan kahden tunnin ajan.

Lähde

Edellinen artikkeliRobocouch – Australialaiset opiskelijat kehittivät uuden tavan kiiruhtaa luennoille
Seuraava artikkeliSandmaster – Shakkia hiekkarannalla