google_tunnistaa

Vaikka ihmisen on helppo käsittää esimerkiksi vaikkapa edessä olevalla työpöydällä lojuvat kappaleet ja niiden tarkoitus, niin tietokoneille tämä tehtävä on huomattavasti vaikeampi. Tekniikka kuitenkin kehittyy ja nyt hakukonejätti Googlen esittelemä tunnistussysteemi saavuttaa jo melko vaikuttavia tuloksia.

Järjestelmä perustuu keinotekoiseen neuroverkkoon. Tämän avulla tietokoneet pyrkivät jäljittelemään ihmisaivojen toimintaa mahdollisimman tehokkaasti. Verkon avulla systeemi osaa jatkuvasti muuttaa etsittävän kohteen kriteerejä ja näin ollen se löytää esimerkiksi myös toisten kappaleiden alle osittain piilotetut kohteet. Lisäksi tekniikka tuottaa aiempaa varmempia tuloksia mahdollisimman pienellä laskentateholla.

Vaikka tämä systeemi on vasta alkuvaihessaan, niin Google kuitenkin uskoo sen tulevaisuuteen. Yrityksellä itselläänkin on tietysti lukuisia sovelluskohteita tällaiselle järjestelmälle aina robottiautoista kuviin perustuviin hakuihin.

Lähde

Edellinen artikkeliIranista löytyy talo, jonka kolmea huonetta voi kääntää vuodenajan mukaan
Seuraava artikkeliRobocouch – Australialaiset opiskelijat kehittivät uuden tavan kiiruhtaa luennoille