Moni on varmasti nähnyt joskus valtavia rahtilaivoja, jotka kuskaavat suuria määriä elektroniikkaa ja muuta tavaraa pursuavia kontteja satamasta toiseen. Yleensä tällaisten alusten komeimman osuuden muodostavatkin itse kyydissä olevat kontit, sillä laivat tuppaavat olemaan syystäkin melko littanoita. Tanskalainen Maersk teki hiljattain uuden maailmanennätyksen rahtilaivaan lastattujen konttien määrässä.

Jättimäisen MV Mary Maerskin sisälle (ja päälle) saatiin kasattua jopa 17603 kappaletta kontteja. Tämän jälkeen vekotin lähti 21.7 Espanjan rannikolta kuskaamaan lastiaan kohti uutta päämäärää. Yltä löytyvällä videolla laiva tekee juuri lähtöään. Alus itsessään on 50 metriä leveä ja 396 metriä pitkä. Kyseistä rahtilaivaa käytetään muun muassa kuskaamaan tavaraa Kiinasta länsimaihin.

Tuollaisessa lastissa olevalla laivalla ei välttämättä kannata sitten varmaankaan kovin suureen myrskyrintamaan seilata. Hatunnosto myös sille kapteenille, joka lupautui ohjastamaan tällaista täyteen pakattua alusta.

Lähti

Edellinen artikkeliSoittimet sisältävä ”jukeboksi” tarjoaa tyylikästä musisointia
Seuraava artikkeliYearka on polkupyörä, jonka varastamista on vaikeutettu nerokkaalla tavalla