Polkupyöriä varastetaan kasoittain joka päivä ja välillä erilaiset kalliimmatkaan lukot eivät riitä kulkuvälineen turvassa pitämiseen. Yearka ottaa uudenlaisen näkökulman pyörän lukitsemiseen siten, että varkaan täytyy tärvellä vähintään osa pyörästä, jotta pitkäkyntinen saa laitteen mukaansa.

Chileläiset insinööriopiskelijat kehittivät polkupyörän, joka lukitaan sen oman rungon avulla. Ideana on sitten se, että pyörän ollessa lukittuna vaikkapa puun ympräille, niin ainoa keino saada se irti on avata lukko tai katkaista osa rungosta. Tälla tavoin pyritään vähentämään houkutusta varastaa menopeli, sillä puoliksi leikatulla pyörällä karkuun solkeminen ei välttämättä ole kovin helppoa.

Vaikka projektin takaa löytyvä joukko kehuu pyöräänsä mahdottomaksi varastaa, niin eiköhän tällaisenkin jollain konstilla joku pysty halutessaan nappaamaan mukaansa. Toisaalta Yearkan kanssa kuljettaessa ei ainakaan tarvitse kantaa omaa lukkoa mukana.

Lähde

Edellinen artikkeliMaersk teki uuden maailmanennätyksen laivan lastaamisessa
Seuraava artikkeliPian varkaat voivat 3D-tulostella ”avaimia” lukuisiin eri lukkoihin

1 KOMMENTTI

  1. Ei tämäkään keksintö paljoa estä. Helpoin ja nopein tapa varastaa polkupyörä on voimaleikkurilla tai voimatyökaluilla. Hetken ohikulkijat saattaa katsoa kun keskellä päivää katkaisee lukon, mutta ei ne tule ketään estämään. Vaikka tulis kyselemään voi sanoa että on oma pyörä. Erittäin helppoa, varsinkin jos olet valkoihoinen.

    Pyöräilymaissa, kuten Hollannissa tämä ollaankin tajuttu, joten suurin osa pyöristä tämänkaltaisissa maissa ovat halpoja.

  2. Siis hetkinen? Jos oikein ymmärsin niin eihän tuossa tarvitse kuin hiukan lyhentää tuota satulan vartta rautasahalla niin sen saa pujotettua irti ja fillari on vielä täysin ajokuntoinen? Etenkin jos fillari on jossain hiukan rauhallisemmalla paikalla. Liian suppea video jotta voisi muodostaa paremman mielipiteen, mutta en tämän perusteella ainakaan ole yhtään vakuuttunut.