Yleensä nykyisessä työmaailmassa ollaan huolestuneita liikaa työpisteensä ääressä istuvien naputtelijoiden puolesta. Erilaisilla kokoamislinjastoilla työskenteleville riskit saattavat sen sijaan tulla juurikin toisesta ääripäästä eli liiallisesta seisomisesta. Noonee-nimiseltä yritykseltä tulee kuitenkin pian ratkaisu jälkimmäiseen ongelmaan.

Sveitsiläinen yrityksen kehittämä Chairless Chair koostuu siis eräänlaisista jalkoihin asetettavista tuista, jotka tarvittaessa mahdollistavat ilmassa istumisen. Idea laitteen kehittämiseen lähti juurikin linjastoilla työskennelleen Keith Gunuran huonoista kokemuksista. Tukijalat saa nopeasti vaihdettua kävelytilaan, joten niitä ei tarvitse riisua työpisteeltä muualle siirryttäessä. Virtaa vekottimet imevät 6V akusta ja yhdellä latauksella irtoaa noin 24 tunnin toiminta-aika.

Mikään viritelmän osa ei myöskään koske lattiaan, joka tekee tukien käyttämisestä helpompaa ja mahdollistaa toimimisen erilaisilla pinnoilla. Idea on saanut paljon kiinnostusta useammaltakin yritykseltä ja ensimmäisiä kappaleita on tarkoitus testata Saksassa sijaitsevalla BMW:n tehtaalla. Laitteiston suunnittelijoilla on kuitenkin haaveissa myös kehittää myöhemmin kuluttajillekin sopiva malli tällaisesta tukirakenteesta.

Lähde

Edellinen artikkeliOMOTE – Reaaliaikaista kasvojen seurantaa ja projektoreita
Seuraava artikkeliSoittimet sisältävä ”jukeboksi” tarjoaa tyylikästä musisointia