Nykyään projektorien avulla on rakennettu hyvinkin vaikuttavia systeemejä, jotka pystyvät esimerkiksi esittelemään kodin sisustusta tai huonekalujen tekstiilejä. OMOTE on kahden japanilaisen artistin ja ranskalaisen insinöörin projekti, joka yhdistää tarkkaa kasvojen seurantaa ja videotykkejä.

Nobumichi Asain, Hiroto Kuwaharan sekä Paul Lacroixin kehittämällä systeemillä on hieman ongelmia pysyä etenkin nopeimpien liikkeiden perässä, mutta se onnistuu se silti määrittelemään yllättävänkin tarkasti oikeat kohdat projektoidulle sisällölle pelkästään muutaman käyttäjän kasvoille piirretyn kohdistuspisteen avulla.

Yltä löytyvällä videolla demotaan muutamaa erilaista kasvomallia ja jopa reaaliaikaisiin heijastuksiin kykeneviä projektioita. Vaikka nykyään ei voi olla täysin varma kenenkään identiteetistä internetissä, niin tulevaisuudessa ehkä videopuhelutkaan eivät tarjoa sen kummempaa varmuutta asiaan tällaisen tekniikan kehittyessä ja yleistyessä.

Lähde(Vimeo)

Edellinen artikkeliPelkästään lasista valmistettu höyrykone on komea näky
Seuraava artikkeliNoonee tarjoaa tuolittoman tuolin linjastotyöntekijöille