paistorobotti

Kirjoitin pari päivää sitten Kaliforniassa sijaitsevasta hotellista, joka oli värvännyt robotin auttamaan huonepalvelussa. Kiinassa sen sijaan on nyt lähes täysin robottien käsissä oleva ravintola.

Ruokapaikan ulkopuolella kaksi robottia tervehtii asiakkaita ja sisällä neljä härveliä rahtaa tilauksia pöytiin. Keittiöstä taas löytyy kaksi laitetta, joista toinen paistaa ja toinen väsää erilaisia nyyttejä. Jokainen roboteista maksoi ravintolalle noin 5000 euroa, joka taas vastaa suunnilleen ihmistyöntekijän vuosipalkkaa. Kahden tunnin latausajalla härvelit tekevät töitä kitisemättä viisi tuntia.

Vaikka robotteihin onkin siirrytty nousseiden työvoimakustannuksien takia, niin aivan ilman ihmistyöntekijöitä ei tämäkään ravintola pyöri. Lihasta ja luusta koostuvien työläisten tehtäväksi jää ainesten lastaaminen roboteille ja joissakin ruokalajeissa auttaminen. Sinänsä hauskaa, miten robottien ja ihmisten roolit ovat tavallaan vaihtuneet keskenään tässä tapauksessa.

Lähde

Edellinen artikkeliCommuter Suit tarjoaa tyylikästä työmatkapyöräilyä
Seuraava artikkeliTuhannen robotin lauma muodostaa kuvioita itsenäisesti