wifiwarrior

Langattomat verkot ovat jo melko pitkään olleet hakkereiden suosiossa. Niiden haavoittuvuuksia etsiviä sovelluksia on lukuisia, mutta yleensä verkkoja metsästävän ihmisen täytyy itse lähteä lähettimien luokse. Nyt tarkoitukseen on kuitenkin valjastettu kissa.

Turvallisuusinsinööri Gene Bransfieldin kehittämä järjestelmä hyödyntää teknologiaa täynnä olevaa kaulapantaa, josta löytyy muun muassa Spark Core -niminen WLAN-ominaisuudet sisältävä mikropiiri. Kissa päästetään sitten kiertelemään naapurustoa ja retkillään se tietämättään tarkkailee myös langattomien verkkojen haavoittuvuuksia.

Harvemmalle varmaan tulisi mieleenkään, että naapurustossa pyörivä kissa voisi olla uhka tietoturvalle. Kyseessä on kuitenkin tällä kertaa vain Defcon-konferenssia varten väsätty kokeilu, joten vielä ei tarvitse alkaa pelätä naapurin kissaa, ellei sitten satu omistamaan lemmikkilintuja.

Lähde

Edellinen artikkeliMichiganin yliopistossa kehitettiin uusi varmennusmenetelmä seteleille
Seuraava artikkeliAutolla ajamista lintuperspektiivistä