hologrammipuhallus

Rahaa on varmasti yritetty väärentää lähes sen keksimisestä asti. Jotkut väärennökset ovat niin taitavasti tehtyjä, että normaalin kuluttajan on hyvin vaikea erottaa niitä aidoista maksuvälineistä. Uusien suojaustekniikoiden ja väärentäjien kanssa käydään ikuista kilpajuoksua. Michiganin yliopistossa on taas otettu askel eteenpäin uuden tekniikan myötä.

Yliopistossa on kehitetty uusi materiaali, joka paljastaa piilotettuja kuvia tai tekstiä hengityksen avulla. Henkäisyssä oleva hienoinen kosteus riittää muoviarkkeihin painetun kuvan esille tuomiseen. Sisältö printataan kohteeseensa tarkoitusta varten kehitetyillä mustesuihkutulostimilla. Tulostuksessa käytetään vettä hylkivää päällystettä, jonka ympärille hengityksen kosteus sitten tiivistyy.

Systeemin kehittänyt tiimi pyrkii korvaamaan uudella menetelmällään jopa hologrammit passeissa tai seteleissä. Kirjoittajan mielestä on kuitenkin taas vain ajan kysymys, milloin taitavat väärentäjätkin pystyvät tulostelemaan tällaisia suojakuvioita.

Lähde

Edellinen artikkeliVenäjällä olutpullon mukana saattaa tulla elokuva
Seuraava artikkeliWarKitteh – Kissat etsivät haavoittuvia Wifi-verkkoja hakkereille