Tässä videossa ei sinänsä esiinny yhtään täysin uudenlaista tekniikkaa, mutta se yhdistää paria aiemmin markkinoille tullutta härveliä niin hienolla tavalla, että ajattelin pätkän tännekin linkata. Yllä olevalla videolla kaksi henkilöä kokeilevat ajaa autoa hexakopterin kautta kuvattua näkymää katsellen. Homma ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin saattaisi aluksi luulla.

Lentohärvelillä kuvattu video siis välitetään kuskin päästä löytyvään videosilmikkoon. Vaikka hexakopteri pystyykin kuvaamaan HD-tason kuvaa, on sen reaaliaikaisesti välittämä videosisältö huomattavasti heikompilaatuista. Kun mukaan lisätään aivot sekoittava kuvakulma, on ajaminen hitaillakin nopeuksilla jo varmasti melko vaativaa.

Itselläni tuli vain mieleen, että jos ratti korvattaisiinkin näppäimistöllä, niin muuttuisiko tällaisen ajoneuvon kuljettaminen helpommaksi? Kun mukaan vielä yhdistäisi automaattisesti perässä seuraavan quadkopterin, niin täydellinen kaaos olisi valmis.

Lähde

Edellinen artikkeliWarKitteh – Kissat etsivät haavoittuvia Wifi-verkkoja hakkereille
Seuraava artikkeliPteromys – Sovellus auttaa suunnittelemaan hyvin liitäviä lennokkeja