Olen jo muutamaan otteeseen esitellyt täällä hilavitkutin.com:ssa erilaisia uusia materiaaleja, jotka taipuvat eri suuntiin joko lämmön tai sähkövirran vaikutuksesta. Nämä Harvardin yliopistossa väsätyt kappaleet ovat kuitenkin oman esittelyn arvoisia jo pelkästään niiden muotoilun takia.

Palikat näyttävät perustilassaan ulkoisesti hyvin paljon perinteisiä LEGO:ilta. Osasten sisältä löytyy kuitenkin pikkuisia kanavia, joiden avulla niiden muotoa voidaan venytellä eri suuntiin. Mielenkiintoiseksi systeemin tekee se, että palikoita voi tosiaankin napsutella toisiinsa kiinni lasten rakennussarjojen osien tapaan.

Valitettavasti tällaisille taipuisille palikoille ei ainakaan vielä ole mitään sen kummempaa käyttötarkoitusta. Systeemin takana oleva tiimi uskoo tämänkaltaisten vekottimien kuitenkin toimivan muun muassa erilaisten itsestään muuttuvien robottien osina joskus tulevaisuudessa.

Lähde

Edellinen artikkeliMicrosoftin kehittelemä systeemi poistaa heilunnan intervallikuvauksesta
Seuraava artikkeliDisneyn algoritmi yhdistää useamman kameran kuvan elokuvamaisilla leikkauksilla