Nykyään on saatavilla lukuisia pikkuisia kameroita, joiden avulla erilaisia extreme-lajeja harrastavat urheilijat voivat kuvata suorituksiaan muiden ihasteltaviksi. Tuotetut videot koostuvat usein nopeutetusta materiaalista, jotta useamman tunnin tai minuutin suoritus saadaan puristettua pikaisesti katseltavaan muotoon.

Yleensä prosessi voimistaa huomattavasti videoissa esiintyvää huojumista ja tärinää, mutta Microsoftin uusi tekniikka korjaa tämän ongelman.

Ohjelmistofirman projekti perustuu hyperlapse-tekniikkaan, joka saa videot etenemään 10 kertaa nopeammin, mutta samalla minimoi kameran tärinän. Systeemin toiminta perustuu algoritmeihin, jotka osaavat valita seuraavaksi kuvaksi sen, jossa perspektiivi muuttuu mahdollisimman vähän. Paremmin idea selviää katsomalla yltä löytyvä video.

Algoritmi ei aina toimi täydellisesti, mutta sen muovailemat otokset ovat silti lähes kaikissa tapauksissa miellyttävämpää katseltavaa kuin alkuperäiset tuotokset.

Lähde

Edellinen artikkeliMaailman ensimmäinen pekonilla kulkeva moottoripyörä valmistautuu ensimmäiseen koitokseensa
Seuraava artikkeliLEGO-palikoita muistuttavat taipuisat kappaleet ovat kiinnostava rakennusmateriaali