Robotit kehittyvät pikkuhiljaa ja ovatkin jo joissain asioissa jopa parempia kuin ihmiset. Nyt Kalifornian yliopistossa on kehitetty kaksi pientä robottia, jotka pystyvät yhdessä näkemään seinien läpi.

Uudesta tekniikasta erityisen kiinnostavan tekee se, että suljettujen tilojen kartoitus onnistuu pelkkien Wifi-signaalien avulla. Robotit toimivat siten, että toinen aina lähettää signaalin ja toinen vastaanottaa sen. Erilaiset esteet sitten havaitaan voimakkuuseroina lähetetyn ja vastaanotetun signaalin välillä.

Härveleitä suunnitellaan käytettäväksi esimerkiksi pelastusoperaatioissa, joissa etsitään loukkaantuneita henkilöitä erilaisista tiloista. Laitteille koitetaan myös kehittää kyky tunnistaa, onko niiden havaitsema kohde elävä olento vai ei. Tietty tällaisia voisi sinänsä käyttää myös vaikka pommien etsimiseen erilaisista tiloista tai kiinni muurattujen aarrekätköjen paljastamiseen.

Lähde

Edellinen artikkeliUlkoinen robottitukiranka auttaa työntekijöitä nostamaan raskaita esineitä
Seuraava artikkeliD.E.P SPRAY on spraymaali, jonka voi pyyhkiä pois ilman voimakkaita kemikaaleja