exoskeleton

Erilaisia ulkoisia tukirankoja (eng. Exoskeleton) on väsätty jo hyvän tovin aikaa. Vaikka erilaisia ratkaisuja on esitelty suuret määrät, niin eivät tällaiset raskaita töitä helpottavat lisäosat vielä ole kaupallisella tasolla. Nyt Etelä-Koreassa esitelty härveli kuitenkin tuo nämä vekottimet taas askeleen lähemmäs arkipäivää.

Muun muassa henkilöautoistaan tunnetun Daewoon kehittämä robottitukiranka tekee 30 kiloisten metallikappaleiden nostamisesta lasten leikkiä. Tästä huolimatta systeemissä on vielä paljon kehiteltävää, sillä se ei esimerkiksi toimi hyvin liukkailla alustoilla ja kolmen tunnin akkukestossakin on vielä parantamisen varaa. Nyt kokeiltu prototyyppi pystyy korkeintaan 30 kiloisten kappaleiden nostamiseen, mutta tavoitteena on kehittää järjestelmä, jonka nostokyky jatkuu aina 100kg asti.

Itse uskon vankasti, että tällaiset apuvälineet lyövät läpi ennen kuin ihmiset kokonaan korvaavat robotit pääsevät tälle tasolle.

Lähde

Edellinen artikkeliCat Stroll -aurinkovarjo suojaa käyttäjäänsä UV-säteiltä
Seuraava artikkeliPikkuiset robotit näkevät seinien läpi pelkästään Wifi-signaalien avulla