sanfranlentokenttä

Hiljattain uutisissa pyöri tieto siitä, että Helsinki-Vantaan lentoasema alkaa seurata matkustajiaan matkapuhelimien lähettämien WiFi-signaalien avulla. San Franciscon lentokenttä sen sijaan pyrkii pian tarjoamaan sokeille matkustajilleen mahdollisuuden navigoida lentoaseman sisällä älypuhelimen avulla.

Lentokentän terminaalissa 2 toimiva systeemi perustuu 500 Bluetooth-lähettimeen. Aina käyttäjän kulkiessa yhden näistä ohi, ilmoittaa matkapuhelin kyseisen sijainnin lähellä olevat kohteet ja palvelut. Tällä hetkellä tähän navigointiin soveltuvaa ohjelmaa on kehitetty ainoastaan iOS-käyttöjärjestelmille, mutta Android-yhteensopivan softankin odotetaan saapuvan tarjolle.

Systeemin pitäisi alkaa toimia joko vuoden kolmanneksen lopulla tai sitten neljänneksen alkupuolella. Tällaiset ihmisiä seuraavat tekniikat tietty aina herättävät kommentteja puolesta ja vastaan, mutta ainakin San Franciscon tapauksessa sovellusta käyttävät ihmiset ovat tietoisia sen toimista.

Lähde

Edellinen artikkeliMicroTransponder kehittää uutta apua tinnitukseen
Seuraava artikkeliSIlent Power kokeilee uudenlaista näyttävää jäähdytysratkaisua pieneen tietokoneeseen