silent_power

Etenkin tehokkaampien pöytätietokoneiden ja servereiden tuulettimet pitävät pidemmän päälle melko voimakasta ääntä. Erilaisia hiljaisia jäähdytysratkaisuja onkin koitettu kehittää melkein niin kauan kuin tietokoneitakin on ollut olemassa. Silent Power pyrkii ratkaisemaan jäähdytysongelman suurella kuparista valmistettua pesusienimäisellä palikalla.

Pikkuiseen koteloon olisi tarkoitus ahtaa sisään aivan täysiverinen pöytätietokone. Tarkemmat tiedot koneen osasista löytää saksaksi täältä, mutta mainittakoot, että kotelon sisältä löytyy muun muassa Intelin i7-4785 T -prosessori, 500GB tai 1000GB SSD-levy sekä Nvidian GTX 760 -näytönohjain. Valitettavasti yksittäisten minimaaliseen tilaan ängettyjen komponenttien vaihtaminen ei ole mahdollista.

Tällä hetkellä hiljaiselle pelikoneelle haetaan rahoitusta ja tuotanto alkaa keväällä 2015 tai kun 45000€ saadaan kasaan. Halvimman mallin hinnaksi arvioidaan tulevan noin 700 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliSan Franciscon lentokenttä alkaa auttaa sokeita Bluetooth-lähettimien avulla
Seuraava artikkeliSMART CARD tuo lompakkoon roppa kaupalla lisää tekniikkaa