3D-tulostimilla voi tuottaa nykyään jo vaikka minkälaisia kappaleita, mutta yksi ikävä puute näistä härveleistä silti löytyy. Jos tulostustyö jostain syystä katkeaa, eivät laitteet osaa jatkaa siitä mihin jäivät, vaan homma on aloitettava alusta. Nyt MIT:n opiskelijat ovat kuitenkin kehittäneet ongelmaan ratkaisun.

Uudessa järjestelmässä hyödynnetään laser-skannausta, jonka avulla jo tulostetusta kohteesta luodaan tietokoneen muistiin 3D-malli. Skannaus tehdään jokaisen printatun kerroksen jälkeen ja mikäli tulostusta täytyy keskeytyksen jälkeen jatkaa, osaa systeemi verrata jo tuotettua 3D-mallia halutun lopputuloksen malliin. Tämän jälkeen tarvitsee vain täyttää puuttuvat kohdat.

Samaa systeemiä voisi käyttää myös kahdesta eri materiaalista tai väristä koostuvien tulosteiden tekemiseen ilman tarvetta kahdelle tulostuspäälle. Opiskelijat aikovat tuoda kehittämänsä systeemin avoimesti saataville, joten tällaisia ominaisuuksia tullaan todennäköisesti näkemään pian monissa kaupallisissa 3D-tulostimissa.

Lähde

Edellinen artikkeliVenus Fly Trap nappaa kärpäsiä hieman lihansyöjäkasvin tapaan
Seuraava artikkeliOOLOO on hakukone, jonka vastaukset syntyvät aitojen ihmisten käsistä