Näin kesällä kärpästen ajautumista sisätiloihin on lähes mahdotonta estää. Toisia tällaiset pikkuiset lentelijät eivät juuri häiritse, mutta joillekkin leivän päällä tallusteleva ötökkä voi olla liikaa. Nyt nimimerkillä TechKiwi kulkeva rakentelija on julkistanut ohjeet kärpäsiä napsivan robotin rakentamiseen.

Lihansyöjäkasvin mukaan nimetty Venus Fly Trap -niminen härveli sisältää pikkuisen luukun ja neljä pienenkin liikkeen tunnistavaa infrapunasensoria. Kun kärpänen laskeutuu luukun kohdalle, nielaisee laite hyönteisen sisäänsä. Tämän jälkeen vekotin osaa taas palata valmiustilaan odottamaan seuraavaa uhriaan. Laitteen kehittäjän mukaan hilavitkutin todella toimii ja onnistuu tehtävässään.

Tietty tällaisessa keinotekoisessa lihansyöjäkasvissa on vielä parantamisenkin varaa, sillä jotenki olisi hyvä estää esimerkiksi se, että jo napatut siipiveikot eivät pääse karkaamaan toisen ötökän joutuessa ansaan. Lisäksi härveli kaipaa tietty jonkin syötin kärpästen houkuttelemiseksi. Vaikka kyseessä ei siis tietenkään olekaan mikään kaupan hyllyille valmis tuote, niin idea on kuitenkin hauska.

Lähde

Edellinen artikkeliHarken pitää väsyneen kuskin hereillä
Seuraava artikkeliMIT:n opiskelijat mahdollistivat keskeytyneen 3D-tulostuksen jatkamista