kameralinssisysteemi
Tutkijat simuloivat silmää kameran ja linssien avulla kokeillakseen näyttötekniikkaansa.

Heikomman näkökyvyn omaavien on todella hankala tehdä mitään asioita ilman silmälaseja tai piilolinssejä. Erilaisia silmiin kohdistettuja ratkaisuja ihmisen näkökyvyn parantamiseksi on kehitelty useammankin eri firman toimesta, mutta nyt tutkijat keskittyvät korjaamaan taittovirheitä tietokoneen näytön avulla.

Muokattu näyttö osaa muuttaa esittämäänsä kuvaa algoritmien perusteella siten, että kun se esitetään vielä suodattimen takaa, niin jokaisen pikselin luoma valonsäde osaa ohjautua silmän taittovirheistä huolimatta oikeaan osoitteeseen. Tuloksena syntyvä kuva näkyy selvästi, mutta tietysti ainoastaan henkilölle, jonka taittovirheiden mukaan laite on säädetty.

Tällainenkaan menetelmä ei kuitenkaan ole aivan uusi, sillä vastaavanlaisia tekniikoita on kokeiltu myös aiemmin. Nyt saatu korjattu kuva on kuitenkin tarkempi ja omaa korkeamman resoluution kuin aiemmat tuotokset. Kyse on silti vasta tutkimuksesta, joten lasien pitämiseen saa vielä tottua monen vuoden ajan.

Lähde

Edellinen artikkeliSilk Leaf – Maailman ensimmäinen keinotekoinen lehti, joka osaa yhteyttää
Seuraava artikkeliHarken pitää väsyneen kuskin hereillä