Toimiva mikroskooppi pelkästään LEGO-palikoista

legoskooppi

Moni jo varmasti tietääkin, että LEGO-palikoista voi rakentaa lähes mitä tahansa. Nykyisin peruspalikoiden lisäksi löytyy myös lukuisia teknillisempiä osasia, joiden avulla mahdollisuus koota yhä monipuolisempia viritelmiä kasvaa entisestään. Artisti Carl Merriam rakensi itselleen täysin toimivan mikroskoopin pelkästään LEGO-settien osista.

Ajatus lähti LEGO:n X-Pod seteistä, jotka sisältävät eräänlaisen pienen kulhon, jota voi käyttää myös rakennelmissa. Merriam havaitsi, että tämä osanen muistuttaa hieman petrimaljaa ja näin ollen hän päätti rakentaa mikroskoopin idean ympärille. Kaikki lopullisesta vekottimesta löytyvät osat ovat joitakin LEGO:n rakennuspalikkasettien palasia peilit ja valot mukaan lukien.

Palikoista koostuvaa laitetta voi käyttää normaalin mikroskoopin tapaan ja siitä löytyy jopa mahdollisuus tarkennuksen säätöön. Suurennus on parhaimmillaan 10 kertainen. Valitettavasti en ainakaan itse onnistunut löytämään rakennusohjeita tällaista viritelmää varten.

Lähde