saksalainen_viestiasema

Niin ikävältä kuin se kuulostaakin, niin sodat ovat erinomaisia tapahtumia uusien laitteiden kehittelyä ajatellen. Monia nykyisinkin käytössä olevia keksintöjä ei välttämättä olisi vieläkään olemassa ilman kahta maailmansotaa. Ensimmäisen näistä alkamisesta tuli juuri kuluneeksi 100 vuotta ja törmäsinkin kuvasarjaan erilaisista kyseisessä sodassa käytössä olleista vekottimista. Tässä muutama härveli ja lopussa olevasta linkistä näkee muutkin kuvat.

Kuvituskuvassa olevassa otoksessa komeilee saksalainen kevyt viestiasema, jonka virta saatiin generoitua polkemalla. Alta taas löytyy brittiläisten käyttämä keinotekoinen puun runko, jota hyödynnettiin muun muassa tiedustelussa. Vaikka kaukaa tuollainen hökötys saattaakin varmasi näyttää aivan aidolta puulta, niin on sen sisään kiiveenneeltä vaadittu silti aikamoisia hermoja.

brittipuu

 

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä komeilee italialainen haupitsi. Kyseistä valtavaa mallia tuotettiin alle 50 koko sodan aikana. Lisää kuvia löytyy alta löytyvän linkin takaa, varoitettakoot kuitenkin, että osassa näkyy taistelussa kaatuneita sotilaita.

italian_tykki

 

 

Lisää kuvia täältä!

Edellinen artikkeliAutomaatti ruokkii kulkukoiria tyhjiä pulloja vastaan
Seuraava artikkeliToimiva mikroskooppi pelkästään LEGO-palikoista