Android käyttöjärjestelmällä toimivien älypuhelimien voidaan sanoa olevan maailman suosituimpia tietoteknisiä tuotteita.

Viime vuoden aikana niitä myytiin jopa enemmän kuin Applen iPhone –puhelinta. Suurimman kunnian menestyksestä voi ottaa kontolleen tuotemerkin omistava Google, jonka ansiosta käyttöjärjestemälle on olemnassa huikea määrä erilaisia sovelluksia. Niitä voi ottaa käyttöön Google Play –palvelun kautta. Seuraavassa internetistä löytynyt kiinnostava artikkeli matkalusovelluksista:

1)    LateRooms.com

Varaatko matkasi usein viime hetkellä? Avuksesi rientää sovellus nimeltä LateRooms. Se auttaa sinua löytämään parhaat hotellitarjoukset tietyllä alueella. Google mapsin kautta saat tiedon hotellien sijainnista.

2)    Google Maps

Jos et ole vielä käyttänyt Google Mapsia, olet jäänyt paljosta paitsi. Ainakin 54 % Android käyttäjistä käynnisti kyseisen sovelluksen ainakin kerran viime vuoden elokuun aikana. Ohjelma on täysin ilmainen ja helppokäyttöinen. Se tekee älypuhelimestasi oikean navigaattorin ja voit käydä haluamassasi kohteessa jopa ”paikan päällä” Google Steet view –ominaisuuden ansiosta.

3)    Expensify

Tämän ohjelman avulla voit säästää pitkän pennin, tai sentin. Kulujen kirjaaminen ei ole vielä koskaan ollut näin helppoa. Voit valokuvata kuitit ja ohjelma kirjaa tarvittavat tiedot automaattisesti järjestelmään.

4)    Loungebuddy

Lentokentällä odottaminen voi käydä hermoille. Loungebuddy auttaa matkustajaa löytämään tiedot eri lentokentillä olevista Lounge tiloista ja siitä kuka niitä saa käyttää. Ohjelma perustuu matkustajien itsensä palautteeseen.

5)    Skyscanner

Vapaasti ja ilmaiseksi ladattavissa oleva ohjelma etsii parhaat tarjoukset lennoista. Se sisältää kaikki lentoyhtiöt, reitti – sekä charter-lennot. Voit käyttää ohjelmaa myös lentolippujen ostamiseen. Sovellusta on ladattu jo yli 30 miljoonaan laitteeseen. Sen avulla voit myös suunnitella omia matkojasi sillä ohjelma ehdottaa sinulle määränpäätä niin halutessasi.

6)    TripIt

Jos haluat saada kaiken yhdestä paikasta, kokeile Tripit –sovellusta. Ohjelma kokoaa kaikki tarvittavat tiedot sähköpostivahvistuksista  aina bussimatkoihin saakka ja tekee sinulle yhteenvedon matkasuunnitelmastasi. Ohjelmasta on olemassa maksullinen sekä ilmainen versio. Jos et halua, että Tripit kaivelee sähköpostejasi ja kalenteriasi, voit käyttää sitä myös manuaalisesti.

7)    Google Now

Googlen omassa matkasuunnitteluohjelmassa on paljon samaa kui Tripit –sovelluksessa. Se on hieman yksinkertaisempi versio edellä mainitusta ohjelmasta. Voit tarkastella lentoja, kysyä ohjeita ”matkaoppaalta” sekä laskea valuuttakursseja. Sovellus on ilmainen, ja koska se on Googlen oma tuote, se saattaa jopa löytyä jo puhelimestasi!

8)    XE Currency

XE Currency on listamme vanhin sovellus. Markkinoiden paras valuutanmuunnin, jota voit käyttää kätevästi älypuhelimellasi. Yleisimmin maailmalla käytössä olevat valuutat löydät valikosta, mutta mukaan on otettu myös Bitcoinit, hopea, kulta sekä muut arvometallit. Kurssit ovat ajan tasalla sillä ne tarkistetaan päivittäin.

9)    Hotel Tonight

Oletko ollut vieraassa kaupungissa ilman karttaa ja yösijaa? Jos niin vielä pääsee tapahtumaan, ota avuksi Hotel Tonight –sovellus. Saat älypuhelimeesi parhaat tarjoukset sekä voit varata itsellesi hotellihuoneen suoraan puhelimellasi.

10)  TripAdvisor

Toimituksemme mielestä ehkäpä listan paras sovellus. Jos ei paras niin varmastikin tunnetuin sellainen. TripAdvisor –ohjelmaa käyttävät niin matkailijat kuin alalla työskentelevät ammattilaisetkin. Se mahdollistaa hotellien vertailun, ravintoloiden ja kahviloiden hakemisen sekä muiden matkailijoiden arvostelujen lukemisen. Voit siis helposti löytää sellaiset palvelut ja kohteet, jotka ovat muiden matkailijoiden mielestä käymisen arvoisia. Voit toki rekisteröidyttyäsi jakaa muille omia kokemuksiasi.

Edellinen artikkeliThe PaleoBarefoots® – Minimalistiset kengät ritarien rengaspaitojen tyyliin
Seuraava artikkeliWeave yhdistää työpaikkailmoitukset ja Tinderin