minivan

Lasten kanssa lyhyehkötkin automatkat voivat venähtää huomattavasti pidemmiksi. Lisäksi pikkuisten vipeltäjien kaitsiminen voi olla hankalaa apukuskin tai peräti kuskin paikalta käsin. Nyt Toyota on päättänyt helpottaa vanhempien tehtäviä muutamalla uudella lisävarusteella tila-autoihin.

Uusiin Toyota Sienna -ajoneuvoihin on väsätty muun muassa Driver Easy Speak -niminen systeemi. Se on käytännössä sisäänrakennettu mikrofoni, jonka kautta lapsille voi koittaa huudella komentoja tai informaatiota kaiken tuotetun mölyn yli. Takapenkiltä ei löydy vastaavanlaista mikrofonia, joten sieltä päin vastaukset täytyy tuottaa omalla äänellä.

Mikrofonin lisäksi automalliin tulee valinnainen lisäpeili, jonka avulla kuski voi tarkkailla takapenkin tapahtumia kääntymättä ympäri tai pyöräyttämättä taustapeiliä. Tällaiset lisävarusteet voisivat parhaimmillaan vähentää stressiä ja onnettomuuksia liikenteessä, mutta ehkä olisi vain parempi jättää pitkät automatkat lasten kanssa välistä.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat kehittivät ohjelmiston, joka tunnistaa linnun sen laulusta
Seuraava artikkeliMIT kehitti pari robottisormea ihmiskäden avuksi