https://www.youtube.com/watch?v=iXDG8PTX3kE

Erilaisia siltoja ja niitä synnyttäviä rakennustekniikoita on lukuisia. Maailmassa on kuitenkin ainoastaan kerran aiemmin kasattu silta samalla tavalla, jolla kiinalaiset viimeistelivät oman siltansa muutama kuukausi sitten. Junaratoja ylittävä sillan osuus nimittäin rakennettiin sivuttain ja pyöräytettiin lopulta kohdilleen.

Tekniikkaa käytettiin ensimmäistä kertaa Aasiassa ja koko maailmassakin hieman vastaavaa menetelmää on käytetty ainoastaan kerran vuonna 1968. Tällöin kohteena oli Englannissa sijaitseva Kingsgate Bridge, joka on kuitenkin kooltaan huomattavasti nyt kasattua pienempi. Urakoitsijat valitsivat tällaisen rakennustekniikan, sillä näin ollen sillan alittavalle vilkkaasti liikennöidylle junaradalle ei aiheutunut turhia katkoksia. Yhteensä osan pyöräyttämiseen kului aikaa ainoastaan 90 minuuttia. Valmistuttuaan koko silta on 256 metriä pitkä ja ylittää jopa 11 junarataa.

Lähde

Edellinen artikkeliDrone lighting – MIT:n tutkijat kehittivät jälleen uuden käyttötarkoituksen quad-kopterille
Seuraava artikkeliMIT kokeilee uutta näkökulmaa robottien rakentamisessa