Neljällä roottorilla varustetuille quad-koptereille on kehitelty jo monenlaisia käyttökohteita. Nämä vekottimet ovat muun muassa kuljettaneet paketteja, hoitaneet mellakkapoliisin tehtäviä sekä kuvanneet urheilulajeissa hurjaa vauhtia kiitäviä ihmisiä. Tällä kertaa yksi laitteista auttaa ammattikuvaajaa valaistuksen kanssa.

Perinteisten valaistusratkaisujen virittäminen valokuvausta varten on työlästä ja lamppuviritelmien siirtämisessä erilaisia lopputuloksia varten on vielä lisää hommaa. MIT:n sekä Cornellin yliopiston tutkijat valjastivat quad-kopterin kuljettamaan valaistusta kuvaajan toiveiden mukaan. Otoksien napsija ohjaa laitteen aluksi osoittamaan oikean suuntaan. Tämän jälkeen voidaan vielä tehdä tarvittavat säädöt valokeilan koon suhteen ja lentovekotin pitää huolen siitä, että valaistus pysyy samanlaisena kuvaajan tai mallin liikkeistä huolimatta.

Systeemiin liitetty kamera lähettää kuvien ottamisen yhteydessä noin 20 kertaa sekunnissa yhden kuvan quad-kopteria hallinnoivalle tietokoneelle. Tämän ohjelmisto osaa sitten tietojen perusteella tehdä tarvittavat korjausliikkeet. Vaikka systeemi ei olekaan vielä kaupallisella tasolla, niin viritelmä varmasti nopeuttaisi ammattikuvaajien työtä. Seuraavaksi sitten vielä korvataan kuvaaja toisella algoritmeihin perustuvalla kopterilla ja koko prosessi onkin automatisoitu.

Lähde

Edellinen artikkeli[Konsepti] Tältä voisi näyttää tulevaisuuden urheiluauton tuulilasissa
Seuraava artikkeliKiinalaiset sillanrakentajat pyöräyttivät valtavan sillan palasen suoraan paikalleen