https://www.youtube.com/watch?v=FeK9IkSD_nI

Jokin aikaa sitten kirjoitin täällä hilavitkutin.com:ssa Land Roverin suunnittelemasta systeemistä, joka auttaisi näkemään maastoautojen konepellin alle tuulilasiin heijastetun kuvan avulla. Nyt Jaguar on toteuttanut oman visionsa tästä tekniikasta kilparadoille käytettäväksi.

Jaguarin suunnitelmissa olisi, että radalla pörräävän kuskin tuulilasissa voitaisiin esittää esimerkiksi lukuisista autopeleistä tutun kaltaisia optimaalista ajorataa kuvaavia merkkejä. Nämä kertoisivat samalla väreillään, milloin olisi hyvä päästää hetkeksi kaasusta ja milloin taas polkusimen voi lyödä pohjaan. Lisäksi futuristisen oloisesssa konseptissa esitettäisiin tietty oma sijoitus ja kierrosaika, mutta myös edessä näkyvän auton tiedot.

Vaikka tällainen systeemi voi vielä vaikuttaa melko kaukaiselta, niin tuulilasiin tietoja heijastava tekniikka on jo ainakin jollain tasolla olemassa, joten aivan tuulesta temmattu tämäkään idea ei ole. Ehkäpä jossain vaiheessa kilparadalla sujahtelevat ajoneuvot osaavat jopa korjata kuskinsa ohjausta tai jarrutaa tämän puolesta autopelien helpoimman vaikeusasteen tapaan.

Lähde

Edellinen artikkeliSmart Picture 3D on älypuhelinsovellus, joka pyrkii korvaamaan mittanauhan
Seuraava artikkeliDrone lighting – MIT:n tutkijat kehittivät jälleen uuden käyttötarkoituksen quad-kopterille