microchips_implantti

Massachusettsissa sijaitseva MicroCHIPS-niminen Startup-yritys on kehittänyt ihmisille soveltuvan implantin, joka auttaa annostelemaan lääkkeitä kauko-ohjatusti.

Sivuiltaan 20mm ja syvyydeltään 7mm kokoinen härveli sisältää kaksi lokeroa, joihin voi säilöä tarkoitukseen sopivia hormoneja tai lääkkeitä. Nämä on sitten suojattu platinasta ja titaanista koostuvilla kalvoilla, jotka saa tarvittaessa rikkoutumaan implantista löytyvän virtalähteen avulla. Tämä reaktio voidaan laukaista ulkoisella signaalilla haluttuna hetkenä.

Ominaisuuksistaan johtuen vekotinta voisi käyttää esimerkiksi hormonaalisten ehkäisykeinojen annostelemiseen, mutta toisaalta se sopii myös mille tahansa lääkkeelle. Sen jälkeen, kun härveli on sujautettu ihon alle, kestää se toimintavalmiina jopa 16 vuotta. Nyt vekottimen kehittänyt firma pyrkii seuraavaksi salaamaan langattomasti implantin ja kauko-ohjaimen välillä kulkevan tiedon turvallisuuden lisäämiseksi. Laitetta aletaan testata ensi vuonna ja se yritetään saada markkinoille vuoteen 2016 mennessä.

Lähde

Edellinen artikkeliGoogle Street View tarjoaa nyt näkymää maailman suurimman risteilylaivan sisältä
Seuraava artikkeliMall of the World – Dubaihin suunnitellaan nyt liikealuetta, jonka lämpötilaa voi kontrolloida