https://www.youtube.com/watch?v=p-lUp9sUFZw

Kaikki varmasti voivat helposti arvata, että Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurimmassa kaupungissa eli Dubaissa on kesäisin todella kuuma. Tästä huolimatta yli 40 celsiusasteeseen lämpenevään kaupunkiin on rakennettu muun muassa sisähiihtokeskus. Nyt seuraava projekti on sitten Mall of the World -niminen kauppakeskuskompleksi, jonka lämpötilaa voi säädellä vapaasti.

Vaikka nimi viittaakin kauppakeskukseen, on mukaan suunniteltu muun muassa 100 hotellia, joista löytyy yli 20000 huonetta. Lisäksi keskuksesta löytyisi asuntoja, maailman suurin sisähuvipuisto sekä yli 7km lämpötilasäädeltyjä kulkuväyliä. Näin ollen alueelta ei tarvitsisi periaatteessa astua lainkaan ulos tulikuumien kesien aikana. Toki, vaikka asumiskustannukset eivät tällaisten pytinkien rakentajille missään tuntuisikaan, voivat ne muille pallon tallaajille olla melko korkeat.

Lähde

Edellinen artikkeliStartup kehitti lääkkeitä annostelevan implantin, jota voi ohjata ulkoa käsin
Seuraava artikkeliYahoon tutkijat yrittävät tuoda maisemareitit GPS-navigointiin