Perinteisissä polttomoottereissa edestakaisin liikkuva mäntä pyörittää kampiakselia, josta voima taas sitten välitetään lopulta pyörittämään renkaita. Sähköautoja kuljettaa tietty pääsääntöisesti sähkömoottori, mutta näihinkin ajoneuvoihin pitää yleensä lisätä jokin keino kasvattaa ajokilometrejä akkujen loppuessa vielä melko nopeasti. Ongelman voi ratkaista pulttaamalla sähköautoonkin polttomoottorin, joka esimerkiksi lataa ajoneuvon akkuja. Nyt Toyota suunnittelee uuden rakenteen hyödyntämistä tähän tarkoitukseen käytettäville voimanlähteille.

Ennen homman on hoitanut tavanomainen kampiaksellinen moottori, mutta tässä tarkoituksessa moottori ei välttämättä kyseistä osaa tarvitse. Autojätin suunnitelmissa liikkuva mäntä generoi suoraan virtaa sähkömagneettisen induktion avulla. Näin ollen kampiakselin voi jättää pois ja lopputuloksena sähköauton akut saadaan silti ladattua yhtä kätevästi kuin aiemmin. Tietenkään perinteisiin polttomoottoriautoihin sama tekniikka ei kuitenkaan sovi. Idea on tosiaan lähtöisin suomalaisen Matti Sammon 1980-luvulla keksimästä vapaamäntämoottorista.

Lähde

Edellinen artikkeliMadridin pysäköintimittarit veloittavat asiakkaitaan nyt auton tyypin ja vapaiden paikkojen määrän perusteella
Seuraava artikkeliRay on automaattinen trukki, joka parkkeeraa autosi puolestasi

1 KOMMENTTI

  1. Toyotan insinöörit ovat jääneet kehityksestä jälkeen kun meinaan ei noissa öljynvoimalla toimivissa sähköajoneuvoissa tarvita liikkuvia osia kuin pyörän navoissa sillä on jo kehitteillä tehokas polttokenno jossa sähkövirtaa syntyy kokonaan ilman mekaanista liikettä.

    • Mutta jos vapaamäntämoottori on energiatehokkaampi, kuin polttokennosysteemi? Mitenkäs kustannukset, kuluttajalle kuitenkin merkittävä hankintaan vaikuttava päätös on hankintahinta!

  2. Jutussa voisi mainita että vapaamäntämoottori on itseasiassa alkujaan suomalainen keksintö.

    • Siis tarkennuksena. Jutussa on suoranainen virhe. Toyota ei ole tuossa mitään uutta keksintöä tehnyt. Tuo on suomalaisen Sampon keksintö. Vapaamäntämoottori. Toyota on nyt vain soveltamassa sitä ja parantelemassa.

      • Kiitokset korjauksesta. Alkuperäisessä lähteessä ei juuri Sammosta/Samposta puhuttu, mutta nyt tässä jutussa hänet mainitaan.