https://www.youtube.com/watch?v=57Bz9ta-zAM

Joskus sukulaiset tai ystävät saattavat asua toisella puolella maapalloa ja aina pelkkä ääni tai videokuva ei tahdo riittää pitkien etäisyyksien takaa kommunikoiville. Frebble-systeemi koostuu kahdesta pikkuisesta kahvasta, joiden avulla kaksi ihmistä voi pitää toisiaan kädestä välimatkasta riippumatta.

Härvelit toimivat siten, että yhtä puristamalla vastakappaleen omaava henkilö tuntee kosketuksen kädessään. Puristuksen tunnistaa kaksi paineanturia ja kosketusta jäljittelee kaksi tärinämoottoria. Langattomasti tietokoneeseen Bluetoothin avulla yhdistettävä vekotin ladataan Micro-USB-portin kautta ja se tarvitsee toimiakseen joko Firefox tai Google Chrome -internetselaimen. Pari kappaletta tällaisia härveleitä saa itselleen noin 65 euron panostuksella laitteen Kickstarter-kampanjaan. Tietenkään tällainen vekotin ei korvaa aitoa kosketusta, mutta lienee se silti parempi kuin ei mitään.

Lähde

Edellinen artikkeliTiedemiehet kehittivät ennätyksellisen vahvan magneetin
Seuraava artikkeliMies kuntoutui vakavasta sairaudesta pelaamalla konsolipelejä