3D Systems esitteli 3D-tulostimista koostuvaa tuotantolinjaansa

https://www.youtube.com/watch?v=UFb3TkC7OMo

Kuluttajillekin tarkoitetut 3D-tulostimet ovat käteviä yksittäisten prototyyppien tai varaosien valmistamiseen. Suurempien tuotantomäärien kanssa vekottimien toimintanopeus kuitenkin osoittautuu ongelmaksi. 3D Systems ratkaisi ongelman yhdistämällä usemman 3D-tulostimen yhdeksi tuotantolinjaksi.

Systeemi perustuu liukuhihnaan, joka kuljettaa tulostettavia kappaleita yhä uudestaan tulostimien lävitse, kunnes tarvittavat pursotukset on tehty. Näin ollen yksittäiset tulostuspäät pysyvät paikallaan ja niiden liike on korvattu nopeasti pyörivän likuhihnan avulla. Näin ollen laitteisto kykenee tuottamaan kappaleita jopa 50 kertaa nopeammin, kuin perinteinen FDM-tekniikkaan perustuva tulostin. 3D Systems kehitti tämän tuotantolinjan Googlen modulaarisen konseptipuhelimen kuorien tuottamista varten, mutta vastaavanlaista linjastoa voisi tietty käyttää myös muunlaisien kappaleiden valmistamiseen.

Aivan halvaksi tällaisen tuotantoyksikön rakentaminen ei tietenkään tule, sillä löytyyhän siitä 7 erillistä 3D-tulostinta, joiden yksikköhintakaan ei ole mikään kovin pieni.

Lähde