Fun-iki-lasit kertovat valomerkeillä taskussa olevan puhelimen ilmoituksista

fun_iki_lasit

Erilaiset älykellot yhdistetään yleensä jonkin tiedonsiirtoväylän kautta matkapuhelimeen ja niiden tarkoitus on lähinnä välittää lisätietoa puhelimen ilmoituksista ilman kapulan nappaamista taskusta. Kyseiset laitteet ovat kuitenkin vielä nykyisen melko suurikokoisia ja ne eivät välttämättä ole ohuisiin rannekelloihin tottuneiden mieleen. Japanissa sen sijaan esiteltiin vaihtoehtoinen ratkaisu matkapuhelimen tilan tarkkailuun.

Fun-iki-nimiset älylasit yhdistetään matkapuhelimeen WiFi:n avulla ja niistä löytyy erilaisia värejä tuottavia LED-lamppuja. Valo sitten heijastetaan lasin linsseihin ja tietyn värin voi määritellä vastaamaan jotain tiettyä tapahtumaa. Lasien sangoista löytyy lisäksi kaiuttimet ja härveli latautuu Micro-USB-portin kautta. Akkukesto on noin kahden päivän luokkaa, joten tämän suhteen laite ei pääse valtavasti älykelloja pidemmälle.

Lasit pyritään saamaan myyntiin myöhemmin tänä vuonna ja hintaa niillä tulee olemaan noin 110 euroa/kpl.

Lähde