CAMI Terra Wind on matkailuauto, joka kulkee niin maalla kuin vedessäkin

Erilaisia amfibisia eli maassa ja vedessä kulkevia ajoneuvoja on jo kehitelty jonkin aikaa myös siviilikäyttöön. Yleensä tällaisten vekottimien kuluttajamallit pyrkivät kuitenkin olemaan melko pienikokoisia, mutta nyt tarjolla olisi pienen bussin kokoinen matkailuauto, jolla voi sujahtaa suoraan rampista vesistöön.

CAMI-nimisen yrityksen valmistama Terra Wind kulkee maalla maksimissaan noin 130km/h ja vedessä noin 13km/h. Ajoneuvon ohjaamo muistuttaa ulkonäöltään hieman jopa lentokoneesta löytyvää, sillä sinne on koottu suuri määrä erilaisia vipuja ja mittareita sekä myös muun muassa telakointiteline tietokoneelle. Muutoin vekottimen sisustan ulkonäön voi kustomoida tilauksensa yhteydessä lähes vapaasti.

Terra Wind:n hintakin riippuu paljolti valituista sisustuselementeistä ja elektroniikasta, mutta yksi ajoneuvo maksaa suunnilleen miljoonan euroa. Tällä summalla saa tietty jo melko mukavan matkailuauton ja erillisen veneen, mutta toki härvelillä veteen huristellessa saa varmasti ainakin muutaman pään kääntymään.

Lähde