Päivän toinenkin artikkeli liittyy pikkuisiin GoPro-kameroihin. Videokuvaaja Ignacio Ferrando nimittäin loi tämän alle minuutin kestävän pätkän kuuden kameran muodostaman videokuvan avulla ja otokset saatiin kasattua yhteen VideoStitch-nimisen ohjelmiston avulla.

Tuotos kulkee nimellä LittlePlanet RollerCoaster, sillä videossa vuoristorata näyttää sijaitsevan pikkuisen puiden valloittaman palluran pinnalla. Efekti on saatu aikaiseksi sijoittamalla kamerat ennalta tarkasti suunniteltuihin kohtiin. Mieheltä löytyy myös muutamia muita tuotoksia, jotka käyttävät hyväkseen useamman kameran avulla napattua materiaalia. Nyt julkistettu teos kuitenkin videotaiteilijan ensimmäinen, jossa kameroita käytetään luomaan tällaisia todellisuutta vääristäviä näkymiä.

Lisää Ignacio Ferrandon 360-asteen tuotoksia löytää muun muassa täältä. Kaikenlaisia otoksia tuollaisilla pienillä kameroilla saakin aikaiseksi, mutta aivan halvaksi lysti ei varmasti tule kameroiden hintojen ollessa useamman sadan euron luokkaa kappaleelta.

Lähde

Edellinen artikkeliAirDog – Kameralla varustettu quad-kopteri seuraa käyttäjäänsä
Seuraava artikkeliCAMI Terra Wind on matkailuauto, joka kulkee niin maalla kuin vedessäkin