Jokin aika sitten kirjoitin täällä hilavitkutin.com:ssa artikkelin härvelistä, joka muutti minkä tahansa quad-kopterin kohdettaan seuraavaksi ”kameramieheksi”. Nyt markkinoille on ilmestynyt AirDog-niminen robottihelikopteri, joka sisältää vastaavanlaisen ominaisuuden.

Vekotin on suunniteltu käytettäväksi GoPro:n tai vastaavanlaisen pikkuisen videokameran kanssa. Se seuraa käyttäjäänsä ranteen ympärille kiepsautettavan jäljittimen avulla. Tämä on vielä melko suuri möhkäle, mutta sen kokoa pyritään kuulemma pienentämään huomattavasti lopullisia versioita varten. Härvelin voi asettaa erilaisiin lentotiloihin, joissa se muun muassa osaa seurata ennalta määritettyä lentorataa tai pitää tietyn etäisyyden ja kulman kohteeseen nähden.

Laitteeseen päätettiin kehittää erillinen seurantayksikkö pelkän älypuhelin sovelluksen sijaan, sillä näin ilmassa leijuva quad-kopteri on paremmin hallittavissa. Lisäksi kohteeseen kiinnitettävä yksikkö on vedenkestävä ja sen avulla saadaan huomattavasti parempi lähetysteho matkapuhelimeen verrattuna. AirDog kerää nyt Kickstarter-rahoitusta ja irtoaa kaikille kampanjaan panostaville valitettavan tyyriiseen lähes 900 euron hintaan.

Lähde

Edellinen artikkeliEAER – Tutkijat kehittivät uuden kivuttoman menetelmän hampaiden paikkaamiseen
Seuraava artikkeliLittlePlanet RollerCoaster – Vuoristorata kuuden GoPro-kameran taltioimana