Discov3ry mahdollistaa erilaisten materiaalien käyttämisen 3D-tulostimissa

https://www.youtube.com/watch?v=LXp8FbK08hk

Kuluttajille suunnatut 3D-tulostimet yleensä käyttävät jonkinlaista muoviseosta printtaukseen, mutta toisaalta yksittäisiä härveleitä on muutettu jopa tulostamaan pizzaa. Nyt on kehitetty laite, jonka avulla lähes minkä tahansa 3D-tulostimen voi muuttaa käyttämään erilaisia materiaaleja.

Discov3ry-nimisen lisäosan avulla 3D-tulostimissa voi käyttää materiaalina esimerkiksi silikonia, polyuretaania, puukittiä, pölysokeria tai vaikkapa savea. Toki myös aiemmin on yritetty kehittää erilaisia vaihtoehtoisia materiaaleja hyödyntäviä 3D-tulostimia, mutta tällä kertaa on päätetty keskittyä ainoastaan tehtävässä tarvittavien osien uudelleensuunnitteluun. Näin ollen systeemi on saatu toimimaan kaikkien FDM-tekniikkaa käyttävien 3D-tulostimien kanssa.

Vekotin toimii uudelleenkäytettävien ruiskumaisten säiliöiden avulla ja jokaisen Discov3ryn mukana toimitetaan 3 tällaista putkiloa omalla tulostusmateriaalilla täytettäväksi. Kirjoitushetkellä vekottimen sai panostamalla noin 200 euroa tämän Kickstarter-kampanjaan. Todella mielenkiintoinen laite, mutta ensin tulisi hankkia se itse 3D-tulostinkin.

Lähde