IzzyBike – kokoontaittuva polkupyörä ilman ketjuja

Erilaisiin kokoontaitettaviin polkupyöriin törmää melko usein, mutta harvemmin vastaan tulee tällaista taittuvaa kulkuvälinettä, joka ei sisällä lainkaan ketjuja.

IzzyBike eroaa muodoiltaan hieman normaalista polkupyörästä ja sitä poljetaan etupyörän akseliin kiinnitettyjen polkusimien avulla aivan kuten etenkin lapsille tarkoitettuja kolmipyöräisiä. Ketjuton pyörä on sitten helpompi taittaa pieneen kokoon ja eteneminen sekä kääntyminen sujuu mainospuheiden perusteella jopa paremmin kuin perinteisellä polkupyörällä.

Laitteeseen voi lisäksi asentaa lisäosan, jonka avulla pyörästä saadaan kaksivetoinen. Kyseessä on kuitenkin vasta innovaatio ja tällaisia pyöriä ei saa ostettua ainakaan IzzyBike-merkkisinä. Tietty tämän keksinnön käytännöllisyydestä voi olla montaa mieltä, mutta eipä se pyörän keksiminen uudelleen olekaan mikään helppo tehtävä.

Lähde