TIK

Markkinoilla on lukuisia erikokoisia ja -muotoisia avaimenperiä. TIK on uusi, avaimet yhteen nippuun kokoava viritelmä, joka pyrkii olemaan samalla mahdollisimman yksinkertainen ja silti käytännöllinen vekotin.

Laite perustuu polkupyörän ketjuista löytyvään rakenteeseen ja jokaisesta lenkin liitoskohdasta löytyy yksi avain. Systeemi itsessään on ainoastaan muutaman millin paksuinen, joten se ei myöskään tuo juurikaan lisäpainoa taskunpohjalle. Härveliä voi tarvittaessa jatkaa lisälenkeillä, joten siitä ei periaattesta lopu koskaan tila kesken.

Systeemiin kiinnitettävien avainten tartuntapäästä tulee kuitenkin ensin poistaa ylimääräinen osuus, sillä TIK:ssä muut avaimet ja ketju auttavat käyttäjää kääntämään käytössä olevaa avainta. Valitettavasti käyttäjän tulee itse toimittaa avaimet sekä härveli lukkosepälle, joka kopio tarvittavat urat uudesta avaimenperästä löytyviin avainpohjiin. Yksi TIK sekä kuusi siihen sopivaa avainpohjaa kustantavat noin 36 euroa ja lisäksi käyttäjän tulee tietty maksaa omasta pussistaan edellä mainittu kopiointioperaatio.

Lähde

Edellinen artikkeliJalkapallon MM-kisojen aloituspotku tehdään robotisoiduilla jaloilla
Seuraava artikkeliIzzyBike – kokoontaittuva polkupyörä ilman ketjuja