rikkinäinen kamera

Moderni tekniikka on usein erittäin särkyvää ja jo pieni määrä vettä tai muuta nestettä voi tuhota kameroita tai matkapuhelimia. Poikkeuksia mahtuu silti joukkoon ja tämä meren pohjassa 2 vuotta sisältönsä säilyttänyt kamera muistikortteineen voidaan varmasti laskea näihin.

Pari vuotta sitten Kanadan länsirannikolla uponneen laivan mukana pohjaan vajosi myös eräs digikamera. Hiljattain  joukko sukellusretkellä olleita opiskelijoita toi kameran taas pinnalle. Heidän yllätyksekseen muistikortilla olleet kuvatkin olivat vielä tallessa ja opiskelijat löysivät lopulta kameran omistajan taltiointivälineestä löytyneen ryhmäkuvan perusteella.

Omistaja oli löydöstä tietty tyytyväinen ja onnellinen saadessaan kadonneeksi luulemansa kuvat takaisin. Vaikka kamera ei rytäkästä selvinnytkään, ovat ne otokset usein se tärkeämpiä kuin parin vuoden takainen digipokkari. Muistikortit ovat siis ilmeisesti melko kovaa tekoa, vaikka niitä ei varsinaisesti markkinoidakaan vedenkestävinä.

Lähde

Edellinen artikkeliCardio First Angel auttaa elvyttämään sydänpysähdyksistä
Seuraava artikkeliKokeilussa NOOX BikeBit